Ciocolata de casa cu alune de padure

de Sim0na in Dulciuri, 24 Mar 2013 | 24948 vizualizari

 

Sursa Paula - http://enjoydessert.blogspot.ro/2012/11/ciocolata-de-casa-cu-alune-de-padure.html

 

INGREDIENTE

  • 100 ml apa
  • 180 gr zahar
  • 120 gr unt
  • 270 gr lapte praf
  • 50 gr cacao
  • 50 gr alune de padure tocate
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa cu alune de padure:

Lapte praf impreuna cu cacaoa le-am cernut. Apa si zaharul le-am pus pe foc, amestecand continuu pana zaharul s-a topit. Pana la momentul fierberii nu am mai umplat la sirop, iar cand a inceput sa fiarba l-am mai lasat fix 6 minute. Siropul trebuie sa aiba o consistenta vascoasa. Am oprit focul, am adaugat untul si am amestecat pana la dizolvarea acestuia. Siropul l-am turnat peste amestecul de lapte praf si cacao, amestecand energic pentru o omogenizare completa. La final am adaugat si alune de padure tocate, amestecand bine compozitia. Am tapetat cu hartie de copt o tava de chec si am turnat amestecul. Am dat la frigider de seara pana a doua zi. A doua zi, am portionat ciocolata. Am pastrat-o la frigider.

Pofta buna va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa cu alune de padure" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa